R4DSCards

R4 DS Cards Help & Support Forum




R4i card loading message " Please upgrade the hardware for support...

Author Message
 Posted 10/05/2010 20:17:44
R4 Conference

R4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 Conference

Group: Forum Members
Last Login: 22/09/2010 21:12:27
Posts: 6, Visits: 20

I've recently experienced problems with my R4i card so I purchased a new micro SD HC insert.  I downloaded the applicable software from R4i.co.uk & loaded my games however, now when I put the card in my DSi the loading screen appears with the message "Please upgrade the hardware for support latest firmware" over the top of it.  I have since loaded the relevant kernel as well, but the message still appears.

Do I need the software & the kernel? How do I fix my R4i card?

Any feedback would be really appreciated.

Post #629
Add to Twitter Add to Facebook
 Posted 11/05/2010 09:40:55
R4DSCards Tech

R4DSCards TechR4DSCards TechR4DSCards TechR4DSCards TechR4DSCards TechR4DSCards TechR4DSCards TechR4DSCards TechR4DSCards Tech

Group: Administrators
Last Login: 24/01/2012 08:12:55
Posts: 813, Visits: 903
Hi Grover.  


Would you be able to post a screenshot of your r4i card with the message displayed?


Many Thanks

R4DSCards Tech

********************************************************************

Always ensure you have the latest and correct software for your DS cards - this fixes 99% of problems with R4 and R4i cards

(Please don't private message us with questions about how to use your R4 and R4i DS cards - post on the forum so that our help can be seen and used by others with the same problem)
Post #634
Add to Twitter Add to Facebook
 Posted 11/05/2010 18:24:27
R4 Conference

R4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 Conference

Group: Forum Members
Last Login: 22/09/2010 21:12:27
Posts: 6, Visits: 20

How do I do that!!!  Sorry, I am a novice at this

Post #640
Add to Twitter Add to Facebook
 Posted 11/05/2010 18:44:32
R4 Conference

R4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 Conference

Group: Forum Members
Last Login: 22/09/2010 21:12:27
Posts: 6, Visits: 20

The best I can do for now is describe it to you -

When I select the R4 card option, a black screen appears with the following -

WWW.R4I-SDHC.COM

Loading...
then across the front of the word loading it says
Please upgrade the hardware for support latest firmware

The details on the front of the R4 card are -

R4i
Upgrade
Revolution for DS
(NDSi/NDSL/NDS)
www.r4i-sdhc.com

The label is black & silver

The micro card inside is a micro SDHC 4GB from Kingston

Hope this helps

Post #641
Add to Twitter Add to Facebook
 Posted 08/07/2010 21:04:58
R4 Conference

R4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 Conference

Group: Forum Members
Last Login: 15/08/2010 09:37:08
Posts: 1, Visits: 4

I inadvertantly updated my DSi to version 1.4e and had the same message coming up on my R4i Gold card. I downloaded the "R4i V1.34b" English version of software from www.r4i-gold.eu. loaded this to the micro sd card and all worked fine.

Post #921
Add to Twitter Add to Facebook
 Posted 09/07/2010 04:44:51
R4 Superstar

R4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 Superstar

Group: Forum Members
Last Login: 08/01/2011 23:19:34
Posts: 196, Visits: 664
make sure that the update is a complete download sometimes only half of it comes threw. this update for your card should only be gotten from that url that is printed on the card. the link for cliffs card is a different url than yours. cliff thanks for the update on how your card is working all working solutions help everyone have a better time


Magfest.org DSlite with r4i gold and 16 gig mem www.r4ids.com user


Post #925
Add to Twitter Add to Facebook
 Posted 09/08/2010 18:03:53
R4 Conference

R4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 Conference

Group: Forum Members
Last Login: 22/09/2010 21:12:27
Posts: 6, Visits: 20
Thanks for the advice Cliff.  I wiped the card clean & followed the 4 step instructions posted on the forum & was successful! 

I now have the problem that only a small percentage of the games that I have loaded on the card will work.  When I click on the ones that won't, one of two things happens -

a box appears which says "save to file" and the screen locks so you have to restart the DS
or
The game goes to loading screen, but the loading bar stops approx 3/4 of the way along & nothing happens.

Any bright ideas?
Post #1173
Add to Twitter Add to Facebook
 Posted 09/08/2010 20:36:48
R4 Superstar

R4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 SuperstarR4 Superstar

Group: Forum Members
Last Login: 08/01/2011 23:19:34
Posts: 196, Visits: 664
sounds like a bad sd card sometimes they just give out. but it could be a flshcart prob too, try another sd card and see what happens


Magfest.org DSlite with r4i gold and 16 gig mem www.r4ids.com user


Post #1176
Add to Twitter Add to Facebook
 Posted 12/08/2010 12:15:33
R4 Conference

R4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 Conference

Group: Forum Members
Last Login: 13/08/2010 06:34:22
Posts: 3, Visits: 16
cliff heggie (08/07/2010)

I inadvertantly updated my DSi to version 1.4e and had the same message coming up on my R4i Gold card. I downloaded the "R4i V1.34b" English version of software from www.r4i-gold.eu. loaded this to the micro sd card and all worked fine.


The "R4i V1.34b" is not available anymore. I've tried 1.35b and get the update message all the time Unsure

Post #1193
Add to Twitter Add to Facebook
 Posted 18/08/2010 09:24:15
R4 Conference

R4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 ConferenceR4 Conference

Group: Forum Members
Last Login: 18/08/2010 15:04:03
Posts: 2, Visits: 3
I recently updated after receiving sytem date error which I could get round by changing the date back to 2009. It seems to do the same for the update hardware message. I changed date back to 2009 and no update hardware message.

Edited: 18/08/2010 09:25:16 by MaxArillius
Post #1204
Add to Twitter Add to Facebook


Similar Topics

Expand / Collapse

Reading This Topic

Expand / Collapse